Reseptit

Uunihaukea, keitettyä ohraa ja kananmuna-persiljakastiketta

Ainekset

Hauki:
1
hauki
karkeaa merisuolaa
1
sitruuna
persiljan varsia
valkopippuria
1-2 rkl
voita sulatettuna
1 rkl
sinappia
1 dl
korppujauhoja
Ohra:
4 dl
ohrasuurimoita
1½ l
vettä
suolaa
1 rkl
voita
Kastike:
70 g
voita
70 g
vehnäjauhoja
5 dl
kermaa
5 dl
maitoa
2
keitettyä kananmunaa
1 dl
hienonnettua persiljaa
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Uunihauki
    Suomusta ja suolista hauki. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperilla. Ripottele sen sisälle merisuolaa ja valkopippuria. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita ne sekä persiljanoksat hauen vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin matalat viillot. Sivele pinta sulatetulla voilla ja sinapilla. Ripottele lopuksi päälle korppujauhot. Paista haukea 170 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa lihasta eli kala on kypsää.

    Keitetty ohra
    Liota ohrasuurimoita vedessä noin 30 minuuttia ja valuta ne siivilässä. Keitä ohra kypsäksi runsaassa vedessä (n. 30 min.). Valuta ja mausta voilla sekä suolalla.

    Kananmuna-persiljakastike
    Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, kypsennä hetki hyvin sekoittaen.
    Lisää lämmin kermamaito päälle kokoajan vispaten. Jatka sekoittamista
    kunnes kastike on tasaista ja sakeaa. Anna hautua hetki ja
    lisää hienonnettu persilja ja karkeasti haarukalla hienonnettu kananmuna. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää