Kylmäsavukirjolohi- pasta ja valkosipulipatonkia

Ainekset

Pasta
300 g
tagliatellea keitettynä
2
sipulia
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulin kenttä
2 rkl
tomaattipyreettä
1 tl
timjamia
1½ dl
kermaa
1
sitruuna
200 g
kylmäsavulohta
öljyä
suolaa
mustapippuria
Patonki:
1
esipaistettu patonki
2 rkl
öljyä
1
valkosipulin kynsi

Valmistusohjeet

  1. Kylmäsavukirjolohi- pasta:
    Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Viipaloi sipulit ja herkkusienet sekä hienonna valkosipuli. Kuullota kasvikset sekä tomaattipyree öljytilkassa ja lisää kerma sekä timjami. Mausta kastike myös tilkalla sitruunamehua. Anna hautua n. 10 minuuttia. Sekoita kastike sekä suikaloitu kylmäsavukirjolohi pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Valkosipulipatonki:
    Murskaa valkosipulin kynsi ja sekoita se öljyyn. Leikkaa patonki viipaleiksi, sivele valkosipuliöljyllä ja paahda ne uunissa tai pannulla rapeiksi. Tarjoa pastavuoan kera.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää