Porsas-kaalipata ja puolukka-omenavaahto

Ainekset

Pata:
400 g
porsaan paistisuikaleita
1 pkt
pekonia
2 rkl
vehnäjauhoja
300 g
valkokaalia
3
valkosipulin kynttä
1
sipuli
2
porkkanaa
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl
soijaa
2 rkl
siirappia
2 tl
suolaa
pippuria
7 dl
lihalientä
Puolukka-omenavaahto:
1 prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl
puolukoita
1
punaposkinen omena
2 rkl
vaaleaa siirappia tai hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Porsas-kaalipata:
    Suikaloi kaali, lohko sipuli ja paloittele porkkana. Kuumenna pata liedellä ja ruskista suikaloitu pekoni sekä paistisuikaleet. Lisää sipulilohkot, hienonnettu valkosipuli, kaali ja porkkanat. Anna kasvisten kuullottua hetki ja lisää mausteet. Sekoita myös jauhot tasaisesti joukkoon. Lisää lihaliemi, siirappi sekä soija pataan ja hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä n. 40 min. Tarkista maku ja tarjoile.

    Puolukka-omenavaahto:
    Murskaa puolukat haarukalla ja sekoita siirappi tai hunaja puolukoiden joukkoon. Raasta omena hienoksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset varovasti keskenään. Jaa jälkiruoka annoskulhoihin ja koristele esimerkiksi raastetulla suklaalla.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää