Appelsiinibroileri ja paistettua vihannesriisiä

Ainekset

Appelsiinikana:
4
broilerin rintaleikettä
1
appelsiini
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hunajaa
tilkka öljyä
1 tl
kuivattua basilikaa
Paistettu vihannesriisi:
2 dl
riisiä
4 dl
vettä
suolaa
1
porkkana
pala purjosipulia
1
pieni paprika
1 tl
currya
tilkka öljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Appelsiinikana:
    Paista broilerin rinnat nopeasti molemmin puolin pannulla ja aseta uunivuokaan. Raasta appelsiininkuori ja sekoita se hunajaan. Lisää myös basilika. Sivele broilerin rinnat marinadilla. Mausta liha vielä suolalla ja pippurilla. Kuori appelsiini ja leikkaa se n.1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet rintaleikkeiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.

    Paistettu vihannesriisi:
    Hauduta riisi kypsäksi ja anna jäähtyä hetki. Suikaloi paprika, purjo ja porkkana. Kuumenna curryjauhe rypsiöljyssä. Lisää vihannekset ja kuullota hetki. Lisää riisi ja paista hetki. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää