Lindströmin pihvit, makaronia ja puolukkasalsaa

Ainekset

Lindströmin pihvit:
400 g
naudan jauhelihaa
1 dl
vedessä turvotettuja korppujauhoja
1
sipuli
1 dl
maustekurkkukuutioita
1 dl
etikkapunajuurikuutioita
1 rkl
kapriksia
1
kanamuna
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä
Makaronilaatikko:
300 g
makaronia
4 dl
maitoa
2
kananmunaa
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
1 tl
basilikaa
100 g
juustoraastetta
Puolukkasalsa:
1 pss
(200 g) pakastepuolukoita
2 rkl
hunajaa
1/2 dl
öljyä
1/2 dl
vettä
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä

Valmistusohjeet

  1. Lindströmin pihvit:
    Kuullota hienonnettu sipuli pannulla pehmeäksi. Sekoita muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä pihvejä ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Makaronilaatikko:
    Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja sekoita hieman jäähtyneisiin makaroneihin puolet juustoraasteesta. Sekoita kulhossa maito ja kananmunat sekä mausteet. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle maustettu munamaito. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa n. 45 min.

    Puolukkasalsa:
    Murskaa puolukat haarukalla. Vispilöi vesi, öljy ja mausteet kulhossa sekaisin ja lisää puolukkasurvos. Sekoita ja tarjoile pihvien kera.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää