Uunikirjolohta ja gratinoitua perunaa

Ainekset

Lohi:
1 kg
kirjolohi- tai lohifileetä
1
sitruuna
1 dl
maustettua ranskankermaa
tilliä
suolaa
valkopippuria
Perunat:
8
reilun kokoista perunaa
maitoa tai keitinlientä
suolaa
valkopippuria
muskottia
3
kananmunan keltuaista
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Lohi:
    Puhdista filee ja poista kylkiruodot. Nosta filee matalaan uunivuokaan ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunamehulla sekä sen raastetulla kuorella. Levitä maustettu ranskankerma fileen pintaan tasaisesti ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Paista fileetä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

    Gratinoitua peruna:
    Keitä perunakypsiksi. Soseuta perunat ja lisää kiehuvaa maitoa tai keitinlientä kunnes sose on sopivan notkeaa. Mausta sose suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Sekoita joukkoon myös keltuaiset sekä halutessasi juustoraastetta. Pursota perunasose lohifileen ympärille uunivuokaan kun kala on jo melkein kypsää ja jatka paistamista niin että peruna saa kauniin värin.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää