Manteli-marenkikakku

Ainekset

3 dl
mantelijauhetta
6
kananmunanvalkuaista
2 dl
sokeria
kreemi:
6
kananmunankeltuaista
1½ dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa
100 g
voita
pinnalle:
1 pss
mantelijauhetta

Valmistusohjeet

  1. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (n.23cm). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita mantelijauhe ja sokeri. Sekoita varovaisesti valkuaiset manteli-sokeriseokseen. Kaada puolet ja puolet kakkuvuokiin. Paista 170 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Irroita varovaisesti reunoista ja kumoa. Sekoita keltuaiset, sokeri, kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä kreemi hellalla koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaan, ota heti pois liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki. Anna jäähtyä ja kaada puolet yhden pohjan päälle, nosta toinen pohja sen päälle ja kaada loput kreemistä päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Nauti kylmänä.

    Resepti: Alexandra Finckenberg

Kommentit

    Näytä lisää