Hunajainen kalkkunapata ja manteliaprikoosit

Ainekset

Hunajainen kalkkunapata:
400 g
kalkkunan rintaa
2
porkkanaa
1
pelsternakka
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2
hapanta omenaa
2 dl
kanalientä
2 dl
kermaa
2 rkl
hunajaa
2 tl
currya
1-2 rkl
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
Manteliaprikoosit:
1 prk
säilykeaprikooseja
100 g
margariinia
½ rkl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
½ dl
maitoa
100 g
mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Hunajainen kalkkunapata:
    Kuutioi kalkkunan rintafilee ja ruskista kuutiot öljytilkassa kasarissa. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, lisää ne pannulle ja pyöräytä sekaisin. Ripottele pataan vehnäjauhot ja sekoita joukkoon. Lisää myös curry sekä hunaja. Kaada pataan kanaliemi sekä kerma ja hauduta niin, että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten kuoritut ja paloitellut omenat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja hauduta pataa kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoile riisin kera.

    Manteliaprikoosit:
    Voitele pieni uunivuoka ja asettele aprikoosit vuokaan vieriviereen. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Kiehauta seos ja lisää mantelilastut. Kaada seos aprikoosien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää