Peruna-pekonipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peruna-pekonipiirakka

Peruna-pekonipiirakka on herkullinen suolainen tarjottava.

4.2.2005 15:47

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 150 g

    voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    kylmää vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 pkt

    pekonia

  • 2

    sipulia

  • 3

    perunaa

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1 dl

    maitoa

  • 1-2

    kananmunaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • muskottia

  • 2 dl

    juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Pohja: Nypi voi ja jauhot sekaisin ja sekoita joukkoon vesi. Voitele uuni- tai piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.

  2. Täyte: Suikaloi pekoni ja sipulit. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna pannu ja ruskista pekoni. Lisää sipulit ja perunaraaste pannulle ja sekoittele kunnes perunaraaste pehmenee hieman. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja nosta seos jäähtymään hetkeksi. Lisää seokseen juustoraaste. Sekoita kermaviili, maito ja kananmunat keskenään kulhossa ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada peruna-sipuli-pekoniseos piirakkapohjalle ja lisää päälle munamaito. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera. Resepti: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit