Sitruunamarinoitu kokonainen broileri ja ratatouille

Ainekset

broileri:
1
kokonainen broileri
1 dl
öljyä
2-3 rkl
hunajaa
2
sitruunaa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku
basilikaa
ratatouille:
2
paprikaa
1
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
sipulia
1 prk
säilöttyjä tomaatteja
1
valkosipuli

Valmistusohjeet

  1. Sekoita öljyyn hunaja, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä pari oksaa hienonnettua basilikaa. Hiero kanan sisälle suolaa ja mustapippuria. Leikkaa toinen sitruuna viipaleiksi ja täytä kana niillä sekä lopuilla basilikan oksilla. Sido broilerin siivet ja koivet kiinni ja sivele marinadi sen pintaan. Anna maustua hetki. Leikkaa vihannekset reiluiksi paloiksi ja pyöräytä ne nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla. Nostele ne uunivuoan reunoille. Mausta myös broilerin pinta suolalla ja pippurilla ja nosta broileri uunivuokaan ratatouille- vihannesten keskelle. Pirskottele loput marinadista vihannesten päälle ja kypsennä broileria ja vihanneksia 200 asteisessa uunissa reilu tunti. Testaa kypsyyttä pistämällä terävällä veitsen kärjellä koipien paksuimpaan kohtaan. Kun ulos tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää