Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

Ainekset

tonnikala:
600 g
tonnikalafileetä
½ dl
ruokaöljyä
1
valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria
2
sitruunaa
perunat:
8-10
roramunda perunaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 rkl
timjamia
1 rkl
rosmariinia
aioli:
2-3
valkosipulin kynttä
suolaa
ripaus
cayannepippuria
2
keltuaista
2-3 dl
ruokaöljyä
½
sitruunan mehu
2 rkl
lämmintä vettä

Valmistusohjeet

  1. Pariloitua tonnikalaa:
    Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu
    valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan
    ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

    Lohkoperunat:
    Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Aioli:
    Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa kulhoon myös keltuaiset, suola
    ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää