Uunimakkara ja peruna-kaprissalaattia

Perinteisen uunimakkaran kanssa kannattaa kokeilla peruna-kaprissalaattia.

Ainekset

Uunimakkara:
1 pkt
lenkkimakkaraa
1 iso
sipuli
2
tomaattia
150 g
juustoraastetta (esim. emmental)
1
kananmuna
mustapippuria
Peruna-kaprissalaatti:
8
keitettyä perunaa
1
punasipuli
2
maustekurkkua
2-3 rkl
kapriksia
persiljaa
1-2 dl
kermaviiliä
2 tl
sinappia
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Uunimakkara:

    Halkaise makkara ja laita puolikkaat uunivuokaan. Leikkaa sipuli ja tomaatit viipaleiksi ja ne lado kerroksittain makkaran päälle. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Sekoita juustoraaste ja kananmuna keskenään ja levitä seos makkaroiden päälle.

    Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
    Tarjoile perunasalaatin tai perunamuusin kera.

  2. Perunakaprissalaatti:

    Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi maustekurkut sekä hienonna persilja. Yhdistä perunat, sipuli, maustekurkku, kaprikset ja persilja salaatiksi.

    Mausta kermaviili suolalla ja pippurilla sekä sinapilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.


    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää