Maalaissalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maalaissalaatti

Käytä joulukinkun jämät tähän maalaissalaattiin.

18.2.2005 14:04

Ainekset

  • <b>Salaatti:</b>

  • 1-2

    ruukkua salaattia

  • ½

    kurkku

  • 1 dl

    oliiveja

  • 4-6

    keitettyä perunaa

  • 2 dl

    marinoituja papuja

  • 100 g

    palvikinkkua tai joulukinkun jämät

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • vaaleaa leipää

  • <b>Pavut:</b>

  • 2 dl

    keitettyjä papuja

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 1-2 tl

    tuoretta inkivääriä

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Maalaissalaatti:</b> Poista salaateista kanta ja laita ne kylmään veteen hetkeksi. Nosta salaatit lävikköön valumaan. Viipaloi keitetyt perunat, paloittele kurkku, suikaloi kinkku ja hienonna oliivit. Revi salaatit sopiviksi haarukkapaloiksi. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta se oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paahda ne nopeasti pannulla rapeiksi. Valuta kuutiot talouspaperilla ja ripottele ne sitten salaatin pinnalle.

  2. <b>Marinoidut pavut:</b> Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua mieluiten pari tuntia jääkaapissa. Reseptit: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit