Reseptit

Lapinukon keitto

Tämä porokeitto on ihanan kermaista.

Ainekset

700 g
poronkäristyslihaa
1 tl
suolaa
7,5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
500 g
perunasuikaleita
3
porkkanaa suikaleina
1
palsternakka suikaleina
250 g
viherpippurisulatejuustoa
2,5 dl
kermaa
1 dl
persiljasilppua
3 rkl
tuoretta rakuunaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista käristysliha pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää suola. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio ja peruna-, porkkana- sekä palsternakkasuikaleet.
  2. Sulata juusto kerman kanssa pienessä kattilassa ja lisää seos lihojen ja juuresten joukkoon isoon kattilaan. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä, pyöräytä joukkoon rakuuna. Tarkista maku ja viimeistele keitto persiljalla.

    Resepti: Erkki Viero

Kommentit

    Näytä lisää