Lihamureke ja juuressosetta

Ainekset

600 g
jauhelihaa
2
sipulia
1
valkosipulin kynsi
1 dl
korppujauhoja
1-2 dl
lihalientä
suolaa ja pippuria
150 g
emmental-juustoraastetta
sienikastike:
200 g
tuoreita sieniä
1
sipuli
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
vettä
2 dl
kermaa
1 tl
timjamia
suolaa ja pippuria
juuressose:
4
perunaa
1/4
selleri
4
porkkanaa
nokare
voita
suolaa ja pippuria
1 tl
kuivattua timjamia
vettä tai porkkanamehua

Valmistusohjeet

  1. Lihamureke:
    Turvota korppujauhot lihaliemessä. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljytilkassa pehmeiksi. Jäähdytä ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää massaan myös korppujauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Paista halutessasi koepulla paistinpannulla. Painele jauhelihataikina leivinpaperille tai kelmulle tasaiseksi levyksi ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kääri mureke paperin tai kelmun avulla tiukaksi rullaksi ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Sienikastike
    Hienonna sienet ja sipuli. Sulata voi kasarissa ja lisää sienet sekä sipulit. Anna niiden kuullottua mutta ei ruskistua. Ripottele päälle jauhot ja timjami, sekoita ja lisää vesi sekä kerma. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Juuressose
    Kuori ja pilko juurekset. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kun juurekset alkavat paahtua lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös timjami. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja soseuta yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää keitinlientä niin, että saat soseesta sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.

    reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää