Kalaa porvarin tapaan, friteerattua persiljaa ja täytetyt omenat

Ainekset

Madetta porvarin tavalla:
1
made tai kuha
1/2 plo
valkoviiniä
vettä
voita
sipulirenkaita
persiljaa
ruohosipulia
timjamia
laakerinlehtiä
basilikaa
neilikkaa
suolaa
pippuria
Kastike:
voita
vehnäjauhoja
tilkka viinietikkaa
lusikallinen vettä
suolaa
pippuria
muskottia
silputtua anjovista
kapriksia
Friteerattu persilja:
valkoviiniä
vehnäajuhoja
kermaa
2
keltuaista
1
valkuainen
persiljaa
rypsiöljyä
Täytetyt omenat:
1/4 kg
appelsiinien ja sitruunoiden hedelmälihaa
1/4 kg
omenoita kuorittuina
aprikoosimarmeladia
kokonaisia omenoita
sokerilientä

Valmistusohjeet

  1. Madetta porvarin tavalla:
    Valuttakaa kaloista veri, puhdistakaa ne ja ottakaa maksat talteen. Pankaa kalat kiehumaan liemeen, jossa on puoli pulloa valkoviiniä, puoli septieriä vettä, voita, sipuliviipaleita, persiljaa, ruoholaukkaa, timjamia, laakerinlehteä, basilikaa, neilikkaa, suolaa ja pippuria. Nostakaa kypsät kalat tarjoiluvadille ja tarjotkaa ne sakean kastikkeen kanssa, jonka valmistatte näin: pankaa pannulle voita, jauhoja, tilkka viinietikka, lusikallinen vettä, suolaa, pippuria, muskottia ja silputtua anjovista sekä joitakin kapriksia.

    Friteerattu persilja:
    Friteeraustaikina valmistetaan näin: valkoviiniin sekoitetaan vehnäjauhoja, kermaa ja vatkattu munaseos, jossa 2 keltuaista ja yksi valkuainen, persiljanoksat kastetaan taikinassa ja uppopaistetaan nopeasti öljyssä.

    Täytetyt omenat:
    Murskaa sitrushedelmien ja muutaman omenan sisus morttelissa ja sekoittakaa muhennos aprikoosimarmeladiin. Ottakaa nyt omenia ja poistakaa niistä keskusta peukalon mentävän reiän verran. Täyttäkää reikä marmeladilla ja pankaa omenat kypsymään hopeavadille mietoon uuniin tai ympäröikää lautanen tulella. Kun omenat ovat kypsiä, tarjoilkaa ne sokeriliemessä.

    Resepti: Tuula Royer-Rantala/ Ludvig XV:n keittiömestarin Keittotaidon kannettava käsikirja

Kommentit

    Näytä lisää