Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuusia

Ainekset

Burgundin pata:
500 g
naudan paistikuutioita
1 rkl
voita tai öljyä
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
lihalientä
2,5 dl
punaviiniä
2
isoa sipulia
1
valkosipulin kynsi
1
laakerinlehti
1 tl
kuivattua timjamia
2
porkkanaa
1 rasia
herkkusieniä (n. 200 g)
suolaa
mustapippuria
Valkosipuli-perunamuusi:
6-8
suurta perunaa
8
valkosipulin kynttä
50 g
voita
2 dl
maitoa
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Burgundin pata:
    Ruskista lihat ja lohkotut herkkusienet paksupohjaisessa kasarissa tilkassa öljyä tai
    voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami sekä laakerinlehti. Hauduta
    pataa noin tunti välillä nestettä lisäten jos tarpeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

    Valkosipuli-perunamuusi:
    Kuori valkosipulit ja hienonna ne karkeasti. Lämmitä maito ja lisää sinne valkosipulit. Anna hautua hetki. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Kaada valkosipulimaito perunoiden päälle ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi muusiksi esim. sähkövatkaimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää