Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuusia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuusia

15.3.2005 14:11

Ainekset

  • Burgundin pata:

  • 500 g

    naudan paistikuutioita

  • 1 rkl

    voita tai öljyä

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 4 dl

    lihalientä

  • 2,5 dl

    punaviiniä

  • 2

    isoa sipulia

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 1

    laakerinlehti

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • 2

    porkkanaa

  • 1 rasia

    herkkusieniä (n. 200 g)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Valkosipuli-perunamuusi:

  • 6-8

    suurta perunaa

  • 8

    valkosipulin kynttä

  • 50 g

    voita

  • 2 dl

    maitoa

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Burgundin pata: Ruskista lihat ja lohkotut herkkusienet paksupohjaisessa kasarissa tilkassa öljyä tai voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami sekä laakerinlehti. Hauduta pataa noin tunti välillä nestettä lisäten jos tarpeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Valkosipuli-perunamuusi: Kuori valkosipulit ja hienonna ne karkeasti. Lämmitä maito ja lisää sinne valkosipulit. Anna hautua hetki. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Kaada valkosipulimaito perunoiden päälle ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi muusiksi esim. sähkövatkaimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit