Sinisimpukat merimiehen tapaan ja maalaisperunoita

Ainekset

2 kg
tuoreita sinisimpukoita
3 dl
valkoviiniä
3 dl
kalalientä
(1 dl
kermaa jos haluat)
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
oliiviöljyä kuullotukseen
4
oksaa tuoretta timjamia
3
oksaa persiljaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 tl
suolaa
Maalaisperunat:
1 kg
perunoita
oliiviöljyä
2
valkosipulin kynttä
timjamia
merisuolaa
Aioli:
2
valkosipulin kynttä
suolaa
1
peperonchino
2
keltuaista
2-3 dl
rypsiöljyä
1/2
sitruunan mehu
1-2 rkl
lämmintä vettä

Valmistusohjeet

  1. Sinisimpukat merimiehen tapaan:
    Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä.

    Maalaisperunat:
    Pese perunat hyvin. Leikkaa pieniksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Pyörittele perunalohkot öljyssä ja lado uunipellille. Paista 200C n. 20 min.

    Aioli:
    Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kapeaan kulhoon sitruunamehu, keltuaiset, valkosipulit, peperoncihno sekä suola ja sekoita seos tasaiseksi.
    Kaada joukkoon oliivi- ja/ tai rypsiöljyä ohuena nauhana koko ajan kastiketta sekoittaen. Lorauta joukkoon vielä vesi saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon. Voit tarvittaessa ohentaa majoneesia vedellä.

    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää