Fenkoli-perunakeittoa ja kirsikkahilloke pashalle

Ainekset

Fenkoli-perunakeitto:
3
fenkolia
2
perunaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 l
kanalientä
2 dl
kermaa
maustepussi: esim. tähtianista, laakerinlehti, mustapippuria ja timjamia)
suolaa
2 rkl
voita
Kirsikkahilloke:
6 dl
kivettömiä pakastekirsikoita
1,5 dl
sokeria
2 dl
vettä
1 tl
vaniljasokeria
tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Fenkoli-perunakeitto:
    Kuori sipulit ja peruna. Pilko kasvikset karkeasti. Kuullota kasvikset kattilassa tilkassa voita,
    lisää kanaliemi sekä maustepussi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia.
    Poista maustepussi ja lisää kerma. Soseuta keitto ja tarvittaessa siivilöi se
    jotta fenkolista jääneet säikeet saadaan pois. Tarkista maku ja mausta lopuksi suolalla.

    Kirsikkahilloke:
    Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Lisää kirsikat ja hauduta hetki. Mausta tuoreella mintulla ja vaniljasokerilla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää