Jauheliha-perunasoselaatikko ja appelsiini-porkkanaraaste

Ainekset

Laatikko:
1 kg
perunoita
3 dl
kuumaa maitoa tai keitinlientä
suolaa
2 tl
paprikajauhetta
400 g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
tilkka öljyä
maustepippuria
korppujauhoja
voita
Raaste:
2-3
porkkanaa
2
appelsiinia
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Laatikko:
    Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää kuumennettu maitoa tai keitinliemi ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Muusi saa jäädä löysähköksi jotta siitä ei tule liian kuivaa paistettaessa. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja lisää hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi ja mausta sitten seos suolalla ja maustepippurilla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada pohjalle puolet perunasoseesta ja levitä päälle jauhelihaseos ja lopuksi loput perunamuusit. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele vielä muutamalla voinokareella. Paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia.

    Appelsiini-porkkanaraaste:
    Raasta porkkanat ja leikkaa appelsiini täysin kuorettomaksi. Hienonna appelsiinilohkot ja sekoita porkkanaraasteen joukkoon. Purista mukaan myös hieman appelsiinimehua. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää