Jauheliha-perunasoselaatikko ja appelsiini-porkkanaraaste - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauheliha-perunasoselaatikko ja appelsiini-porkkanaraaste

24.3.2005 13:30

Ainekset

  • Laatikko:

  • 1 kg

    perunoita

  • 3 dl

    kuumaa maitoa tai keitinlientä

  • suolaa

  • 2 tl

    paprikajauhetta

  • 400 g

    naudan jauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • tilkka öljyä

  • maustepippuria

  • korppujauhoja

  • voita

  • Raaste:

  • 2-3

    porkkanaa

  • 2

    appelsiinia

  • suolaa

  • pippuria

Valmistusohjeet

  1. Laatikko: Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää kuumennettu maitoa tai keitinliemi ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Muusi saa jäädä löysähköksi jotta siitä ei tule liian kuivaa paistettaessa. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja lisää hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi ja mausta sitten seos suolalla ja maustepippurilla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada pohjalle puolet perunasoseesta ja levitä päälle jauhelihaseos ja lopuksi loput perunamuusit. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele vielä muutamalla voinokareella. Paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia. Appelsiini-porkkanaraaste: Raasta porkkanat ja leikkaa appelsiini täysin kuorettomaksi. Hienonna appelsiinilohkot ja sekoita porkkanaraasteen joukkoon. Purista mukaan myös hieman appelsiinimehua. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit