Sveitsinleike ja kapris-perunamuusi

Ainekset

Sveitsinleike:
600-700 g
porsaan ulkofilettä
100 g
savukinkkua
suolaa ja pippuria
korppujauhoja
vehnäjauhoja
2
munaa
voita ja öljyä paistamiseen
Kapris-perunamuusi:
6-8
suurta perunaa
nokare voita
2-3 rkl
kapriksia
2 dl
maitoa tai keitinlientä
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Sveitsinleike:
    Leikkaa filee neljään osaan ja nuiji ne varovasti ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle kinkku- ja juustoviipale ja taita toinen reuna toisen päälle. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla. Kääntele leike ensin jauhoissa, kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
    Kuumenna pannu ja paista leikkeet kypsiksi voi-öljyseoksessa.

    Kapris-perunamuusi:
    Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa niin, että saat muusista sopivan paksuista. Mausta voilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös kaprikset.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää