Tomaatti-katkarapuruukku ja naanleipää - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaatti-katkarapuruukku ja naanleipää

4.4.2005 13:16

Ainekset

  • Tomaatti-katkarapuruukku:

  • 400 g

    katkarapuja

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1 prk

    säilyketomaatteja

  • 1

    sipuli

  • 1 rasia

    herkkusieniä

  • 1 ruukku

    meiramia

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    raastettua emmentaljuustoa

  • 1 dl

    raastettua vaalea leipää

  • Naanleipä:

  • 2 dl

    vettä

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    grahamjauhoja

  • 0, 5 dl

    luonnonjugurttia

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • hippu suolaa

  • 3 rkl

    öljyä

Valmistusohjeet

  1. Katkarapuruukku: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko herkkusienet ja säilötyt tomaatit. Kuullota öljytilkassa sipulit, valkosipuli ja herkkusienet. Lisää tomaatit ja sekoita hieman. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella meiramilla. Lisää katkaravut ja sekoita. Lusikoi pata uunin kestäviin annoskulhoihin. Ripottele päälle juusto- ja leipäraasteseosta ja gratinoi padat 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Naanleipä: Murenna hiiva haaleaan nesteeseen ja lisää sokeri sekä suola. Sekoita nesteeseen puolet jauhoista ja lisää sitten öljy. Alusta taikinaan lisää jauhoja sen verran että saat aikaan löysähkön taikinan. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele ne pulliksi. Kohota pullia liinan alla vielä n. 10 minuuttia. Kauli pullista litteitä leipiä ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit