Carpaccio ja Basilikakuorrutettua ahventa

Ainekset

carpaccio:
400 g
naudan sisäfileetä
3 rkl
parmesaania
4 tl
ruohosipulia
4 tl
kapriksia
maldon suolaa
3 rkl
majoneesia
1 rkl
worchester-kastike
ahven:
700 g
ahvenfileitä
200 g
tuoretta pinaattia
1
ruukku basilikaa
1
sipuli
2 rkl
voita
2 dl
hyvää juustoraastetta
2 dl
kermaa
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Carpaccio:
    Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

    Basilikakuorrutettua ahventa
    Ruodi pinaatti ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
    Puhdista ahvenfileet ja nosta ne uunipannuun. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää