Hunajamarinoidut possunkyljykset ja ananaskerroskiisseli

Ainekset

Hunajamarinoidut porsaankyljykset:
4
porsaankyljystä
2 rkl
hunajaa
1 dl
öljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Parsakaali-peruna gratiini:
6
perunaa
1
parsakaali (n. 400 g)
2 dl
ruokakermaa
1 rkl
voita
suolaa
mustapippuria
Ananaskerroskiisseli:
5 dl
vettä
2 dl
appelsiini-mangomehua
1/2 dl
sokeria
3 rkl
perunajauhoja
1
ananas
1 prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Hunajamarinoidut porsaankyljykset:
    Sekoita hunaja, öljy, soija, etikka ja rosmariini keskenään. Kaada marinadi kyljysten päälle ja anna maustua mielellään pari tuntia. Valuta marinadi pois ja aseta kyljykset uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

    Parsakaali-peruna gratiini:
    Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuullota perunat ja parsakaalit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    Ananaskerroskiisseli:
    Sekoita kylmä vesi, mehu, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kattilaan. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kiisseli. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike ja kokoa lasiin kerroksittain ananaskiisseliä ja vaniljavaahtoa.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää