Reseptit

Punaposken mansikkaherkku ja kuohkea porkkana-omenapuuro

Ainekset

Punaposken mansikkaherkku:
1 dl
puuroriisiä
6 dl
vettä
½ prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl
mansikoita
Porkkana-omenapuuro:
400 g
porkkanasosetta
100 g
omenasosetta
6 dl
vettä
1½ dl
tummia mannasuurimoita
1 dl
sokeria
sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Punaposken mansikkaherkku:
    Keitä puuroriisi kypsäksi vedessä, jonka voit halutessasi maustaa ripauksella suolaa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita se varovasti riisin joukkoon. Survo mansikat tai soseuta ne tasaiseksi sauvasekoittimella ja sekoita myös riisi-vaniljavaahtoseokseen. Mausta sokerilla maun mukaan.

    Resepti: Marjut Lamminaho

    Kuohkea porkkana-omenapuuro:
    Mittaa kattilaan soseet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot hyvin vatkaten. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuroa sokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Jäähdytä ja vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

    Resepti: Kaija Nieminen

Kommentit

    Näytä lisää