Nuudelisalaatti ja pikamunkit

Ainekset

salaatti:
250 g
lasinuudeleita tai vermiselliä
2
porkkanaa
1
rasia sokeriherneen palkoja
200 g
pakastekatkarapuja
1
punasipuli
ituja
tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
Kastike:
1 tl
raastettua inkivääriä
1
lime
0,5 dl
makeaa chilikastiketta
1 dl
öljyä
Pikamunkit:
5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
sokeria
ripaus
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
jauhettua kardemummaa
3 dl
maitoa
2
kananmunaa
munkkirasvaa paistamiseen
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Nuudelisalaatti:
    Sulata katkaravut. Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä.
    Suikaloi porkkanat, sokeriherneet ja sipuli. Kuullota sipuli nopeasti ja paahda seesaminsiemenet pannulla. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se lopuksi salaatin päälle.

    Pikamunkit:
    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Ota kahden lusikan avulla taikinasta pieniä nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa eli 180 asteista, kun tipautat pienen taikinanokareen öljyyn niin öljy alkaa poreilla kevyesti. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Paista munkit kullanruskeiksi, noin 5 min. Sokeroi lämpiminä ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

Kommentit

    Näytä lisää