Nuudelisalaatti ja pikamunkit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nuudelisalaatti ja pikamunkit

19.4.2005 10:26

Ainekset

  • salaatti:

  • 250 g

    lasinuudeleita tai vermiselliä

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    rasia sokeriherneen palkoja

  • 200 g

    pakastekatkarapuja

  • 1

    punasipuli

  • ituja

  • tuoretta korianteria

  • seesaminsiemeniä

  • Kastike:

  • 1 tl

    raastettua inkivääriä

  • 1

    lime

  • 0,5 dl

    makeaa chilikastiketta

  • 1 dl

    öljyä

  • Pikamunkit:

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 dl

    sokeria

  • ripaus

    suolaa

  • 1 rkl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    jauhettua kardemummaa

  • 3 dl

    maitoa

  • 2

    kananmunaa

  • munkkirasvaa paistamiseen

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Nuudelisalaatti: Sulata katkaravut. Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Suikaloi porkkanat, sokeriherneet ja sipuli. Kuullota sipuli nopeasti ja paahda seesaminsiemenet pannulla. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se lopuksi salaatin päälle. Pikamunkit: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Ota kahden lusikan avulla taikinasta pieniä nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa eli 180 asteista, kun tipautat pienen taikinanokareen öljyyn niin öljy alkaa poreilla kevyesti. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Paista munkit kullanruskeiksi, noin 5 min. Sokeroi lämpiminä ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit