Kasviskeitto ja myslimuffinssit

Myslimuffinssit ovat hyvä jälkiruoka kasviskeitolle.

Ainekset

Kasviskeitto:
1,5-2 l
kasvislientä tai vettä
2
sipulia
6
perunaa
3
porkkanaa
1
pieni kesäkurpitsa
200 g
vihreitä papuja
1 rkl
voita
suolaa
ripaus cayennenpippuria
Myslimuffinsit:
5 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
200 g
sulatettua voita
3 dl
sokeria
3
kananmunaa
1/2 dl
maitoa
2 dl
mysliä

Valmistusohjeet

  1. Kasviskeitto:
    Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu kattilassa. Lisää porkkanat ja perunat. Lisää lientä niin, että kasvikset peittyvät ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kesäkurpitsat ja pavut ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile esim. pestokastikkeen kera.
  2. Myslimuffinsit:
    Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja yhdistä ne muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu jäähtynyt voi, maito sekä mysli.

    Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää