Reseptit

Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera sekä Valkoista parsaa ja appelsiini-viinietikkakastiketta

Ainekset

Vihreää parsaa:
16 kpl
vihreää parsaa
merisuolaa
2
keitettyä kananmunaa
2 rkl
parmesaaniraastetta
100 g
voita
nippu persiljaa
Valkoista parsaa:
12 kpl
valkoista parsaa
suolaa
2
appelsiinia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
2 dl
rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Vihreää parsaa:
    Kuori parsat huolellisesti nupun alta. Keitä niitä 5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja pidä kuumana esim. keittiöpyyhkeen sisällä. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu kananmuna, persilja ja parmesaani. Tarjoa parsojen kera.

    Valkoista parsaa:
    Kuori parsat nupun alta päähän asti. keitä parsoja 7 minuuttia, valuta ja jäähdytä ne. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha kalvottomaksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja soseuta sauvasekoittimella hiljalleen öljyä lisäten. Tarjoa kastike heti.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää