Suolaiset vohvelit ja parsakaali-perunasalaattia

Nauti ruokaisana lounaana suolaisia vohveleita parsakaali-perunasalaatin kera.

Ainekset

Suolaiset vohvelit:
2 dl
maitoa
2 dl
kermaviiliä
1 dl
kivennäisvettä
1 tl
suolaa
3 dl
jauhoja
2
kananmunaa
0,5 dl
voisulaa
Katkaraputäyte:
200 g
katkarapuja
1
punasipuli
1-2 dl
tavallista majoneesia
1 pnt
tilliä
1
sitruuna
suolaa
mustapippuria
Parsakaali-perunasalaatti:
1
parsakaali
4
perunaa
3
tomaattia
3
kevätsipulia
suolaa
mustapippuria
sitrusöljyä

Valmistusohjeet

  1. Suolaiset vohvelit:
    Sekoita kaikki raaka-aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Paista vohveliraudalla rapeita ja kuohkeita vohveleita.

  2. Katkaraputäyte:
    Hienonna sipuli sekä tilli ja sekoita ne majoneesiin. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan. Lisää kevyesti hienonnetut katkaravut joukkoon ja mausta. Anna maustua jääkaapissa hetki, jolloin maku tiivistyy.

  3. Parsakaali-perunasalaatti:
    Kuori ja keitä parsakaalin nuput sekä perunat suolalla maustetussa vedessä. Lohko perunat 6-8 osaan. Paloittele tomaatit ja suikaloi pesty kevätsipuli. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja sitrusöljyllä.

Kommentit

    Näytä lisää