Spaghetti Carbonara ja tomaatti-sipulisalaattia

Ainekset

Spaghetti Carbonara:
400 g
spaghettia
1 pkt
pekonia
4
keltuaista
1 dl
kermaa
4 rkl
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
Tomaatti-sipulisalaatti:
4
isoa tomaattia
1
punasipuli
1 ruukku
basilikaa
1
valkosipulin kynsi
0,5 dl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamicoa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Spaghetti Carbonara:
    Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi
    pannulla. Sekoita keltuaiset, kerma ja parmesaani keskenään. Valuta pasta ja sekoita
    pekoni joukkoon. Lisää lopuksi kerma-keltuaisseos, sekoita ja anna hautua vielä hetki.
    mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

    Tomaatti-sipulisalaatti:
    Laita basilikan lehdet ja valkosipulin kynsi huhmareeseen ja nuiji ne öljyn kera tasaiseksi seokseksi. Viipaloi tomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Aseta tomaattiviipaleet kehäksi lautaselle ja levitä basilika-valkosipuliseosta päälle. Levitä päälle punasipulirenkaat ja mausta lopuksi etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää