Jälkiruokaa grillistä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jälkiruokaa grillistä

Grillissä voi valmistaa myös jälkiruuan. Esimerkiksi ananaksesta ja omenasta syntyy kivoja herkkuja.

2.5.2005 13:43

Ainekset

  • <b>Grillattua ananasta ja rommilientä:</b>

  • 1

    tuore ananas

  • 1 l

    vettä

  • 150 g

    sokeria

  • 2

    vaniljatankoa

  • 3 kpl

    neilikkaa

  • 4 kpl

    tähtianista

  • 1 dl

    tummaa rommia

  • 100 g

    sokeria

  • 50 g

    voita

  • <b>Kookosomenat grillissä:</b>

  • 4

    omenaa

  • 1 dl

    kookoshiutaleita

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 tl

    kanelia

Valmistusohjeet

  1. Grillattua ananasta ja rommilientä: Kuori ananas. Mittaa kaikki aineet kattilaan (paitsi 100 g sokeria ja 50 g voita) ja kiehauta liemi. Paahda 100 g sokeria pannulla ja lisää voi. Pyörittele ananasta seoksessa ja laita se sitten mausteliemeen marinoitumaan miedolla lämmöllä noin 20 minuutiksi. Jäähdytä ananas liemessään. Grillaa ananas kauniin kullan keltaiseksi ja valele sitä grillauksen aikana rommiliemellä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

  2. Kookosomenat grillissä: Ota omenista siemenkota pois omenaporalla. Sekoita täytteen ainekset ja täytä omenat massalla. Kiedo omenat folioon ja kypsennä grillissä, kunnes ne ovat pehmeitä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit