Uunisiikaa ja porkkanarisottoa

Uunisiika maustetaan kapriksilla ja sitruunalla. Sen lisukkeena maistuu porkkanarisotto.

Ainekset

Uunisiika:
2-3
siikaa (suomustettuna)
2 rkl
kapriksia
2
sitruunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
merisuolaa
valkopippuria
Risotto:
4 dl
risottoriisiä
2
porkkanaa
1
pieni sipuli
1 plo
porkkanamehua
6-8 dl
kasvislientä
2 rkl
voita
3 rkl
raastettua parmesaania
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Uunisiika:
    Ripottele siian sisälle suolaa ja pippuria. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin pienet viillot. Voitele uunivuoka öljyllä ja aseta siiat vuokaan.

    Kuori sitruunat ja fileoi hedelmälihat. Hienonna ne sekä kuorittu sipuli. Ripottele sipulia, sitruunan hedelmälihaa ja kapriksia siikojen pinnalle.

    Paista kaloja 170-180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa helposti sormilla nykäisemällä.

  2. Porkkanarisotto:
    Kuori sipuli ja porkkanat. Hienonna pieniksi kuutioiksi ja kuullota kattilassa risottoriisin kera niin, että riisi muuttuu läpi kuultavaksi.

    Sekoita kasvisliemi porkkanamehuun ja lisää seosta vähitellen riisin joukkoon. Lisää nestettä aina kun riisi on imenyt edellisen erän.

    Kypsennä risottoa koko ajan hämmentäen ja nestettä lisäten noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi parmesan, voi, suola ja jauhettua valkopippuria. Tarjoa heti.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää