Bataattikeitto ja ruisleipätikut

Nauti samettinen bataattikeitto rapeiden ruisleipätikkujen kera.

Ainekset

Keitto:
3
bataattia
1
sipuli
1 l
kasvislientä
2 dl
appelsiinimehua
2 dl
kermaa
nokare voita
suolaa ja valkopippuria
1
ruisleipä
0,5 dl
oliiviöljyä
3
murskattua valkosipulin kynttä
2 tl
currya
1 tl
timjamia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Bataattikeitto:
    Kuori ja paloittele bataatti sekä sipuli. Kuullota ne voissa ja lisää joukkoon appelsiinimehu sekä kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta samettiseksi keitoksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

  2. Valkosipuli-ruistikut:
    Leikkaa leivästä ohuita tikkuja. Sekoita öljyyn mausteet. Sekoita öljy leipätikkuihin ja paista pannulla rapeaksi.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää