Perunakakku ja rucola-kurkkusalaatti

Ainekset

perunakakku:
1,25 kg
jauhoisia perunoita
4
kananmunaa
2 dl
ruokakermaa
3
valkosipulin kynttä
150 g
voimakasta juustoraastetta
200 g
kinkkua ja/tai salamia
1
pallo mozzarella- juustoa
1 dl
korppujauhoja
1 dl
tuoretta persiljaa
pari nokaretta voita
suolaa ja pippuria
rucola-kurkkusalaatti:
nippu
rucolaa
1
kurkku
2 dl
maustamatonta jogurttia
tuoretta minttua
1 rkl
hunajaa
1
lime
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Perunakakku:
    Kuori ja keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ne hyvin ja soseuta suuressa kulhossa. Jäähdytä. Lisää perunasoseeseen kananmunat, ruokakerma, murskatut valkosipulin kynnet, juustoraaste sekä mozzarella ja kinkku pieninä kuutioina. Lisää myös hienonnettu persilja ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Voitele irtopohjavuoka ja ripottele pohjalle korppujauhoja. Kaada päälle perunamassa ja ripottele vielä pinnalle korppujauhoja. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

    Rucola-kurkkusalaatti:
    Huuhtele rucola hyvin. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, hienonnettu minttu, hunaja, raastettu limen kuori sekä mehu ja mausteet. Anna maustua kylmässä ja sekoita kurkkusuikaleet joukkoon. Tarjoile.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää