Tonnikala-pastasalaatti ja raparperipaistos

Ainekset

Tonnikala-pastasalaatti:
300 g
simpukan mallista pastaa
3
valkosipulin kynttä
250 g
kirsikkatomaatteja
50 g
mustia kivettömiä oliiveja
1
avokado
2 rkl
hienonnettua basilikaa
puolikas kurkku
1 tlk
tonnikalaa
kastike:
3 rkl
balsamiviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Raparperipaistos:
1
kananmuna
150 g
voita
75 g
tomusokeria
250 g
vehnäjauhoja
1 rkl
vettä
0,5 tl
suolaa
1
sitruunaan raastettu kuori
1
vaniljatangon siemenet
täyte 1:
400 g
raparperia
100 g
sokeria
1
sitruunan mehu
täyte 2:
2
kananmunaa
100 g
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kermaa
2 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Tonnikala-pastasalaatti:
    Keitä pasta suolalla ja valkosipulin kynsillä maustetussa vedessä kunnes pasta on al dente, eli kovan kypsää. Pilko kaikki muut ainekset kuutioksi, kooltaan noin ½ pastan koosta. Sekoita kaikki aineet keskenään. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri kastikkeeksi ja kaada se pastasalaatin joukkoon. Lisää salaattiin viimeisenä tonnikala.

    Raparperipaistos:
    Pohja:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, raastettu sitruunan kuori sekä vaniljan siemenet. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja viimeisenä kananmuna sekä vesi. Kietaise taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm). Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    Täyte 1:
    Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu raparperien joukkoon ja anna mehustua hetki. Valuta mehustuneet raparperit hyvin. Voit myös ripotella raparperien joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.

    Täyte 2:
    Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään.

    Kaada esipaistetun pohjan päälle raparperit ja lopuksi täytetaikina (täyte 2). Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

    reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää