Tonnikala-pastasalaatti ja raparperipaistos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tonnikala-pastasalaatti ja raparperipaistos

9.5.2005 11:44

Ainekset

  • Tonnikala-pastasalaatti:

  • 300 g

    simpukan mallista pastaa

  • 3

    valkosipulin kynttä

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 50 g

    mustia kivettömiä oliiveja

  • 1

    avokado

  • 2 rkl

    hienonnettua basilikaa

  • puolikas kurkku

  • 1 tlk

    tonnikalaa

  • kastike:

  • 3 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • Raparperipaistos:

  • 1

    kananmuna

  • 150 g

    voita

  • 75 g

    tomusokeria

  • 250 g

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    vettä

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 1

    sitruunaan raastettu kuori

  • 1

    vaniljatangon siemenet

  • täyte 1:

  • 400 g

    raparperia

  • 100 g

    sokeria

  • 1

    sitruunan mehu

  • täyte 2:

  • 2

    kananmunaa

  • 100 g

    tomusokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Tonnikala-pastasalaatti: Keitä pasta suolalla ja valkosipulin kynsillä maustetussa vedessä kunnes pasta on al dente, eli kovan kypsää. Pilko kaikki muut ainekset kuutioksi, kooltaan noin ½ pastan koosta. Sekoita kaikki aineet keskenään. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri kastikkeeksi ja kaada se pastasalaatin joukkoon. Lisää salaattiin viimeisenä tonnikala. Raparperipaistos: Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, raastettu sitruunan kuori sekä vaniljan siemenet. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja viimeisenä kananmuna sekä vesi. Kietaise taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm). Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Täyte 1: Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu raparperien joukkoon ja anna mehustua hetki. Valuta mehustuneet raparperit hyvin. Voit myös ripotella raparperien joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta. Täyte 2: Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään. Kaada esipaistetun pohjan päälle raparperit ja lopuksi täytetaikina (täyte 2). Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit