Peruna-paprikakääretorttu

Ainekset

6
isoa jauhoista perunaa
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
mustapippuria
täyte:
1
punasipuli
1
punainen paprika
15
basilikan lehteä
muutama oliivi
100 g
fetajuustoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, kananmunat, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi. Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta ja yhdistä kaikki täytteen aineet tuorejuustoon.
    Levitä täyte perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle. Tarjoile liha tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.

    Vinkki: Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi. Lämmitä ennen tarjoilua 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää