Reseptit

Munakoiso-herkkusienivartaat sataykastikkeella sekä jasmiiniriisiä

Valmista herkullisia munakoiso-herkkusienivartaita sataykastikkeella ja tarjoa ne jasmiiniriisin kera.

Ainekset

1-2
munakoisoa
1
rasia herkkusieniä
varrastikkuja
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
soijaa
2
valkosipulin kynttä
1
sitruunan mehu
15 tl
jauhettua kuminaa
Pähkinäkastike:
0,5 tl
kuminaa
2
valkosipulin kynttä
1
pieni sipuli
1
sitruunan mehu ja kuori
1 tl
chilijauhetta
1 dl
kookosmaitoa
250 g
maapähkinävoita
2-3 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipuli, sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa munakoiso isoiksi kuutioiksi ja suolaa kevyesti.
    Pujota vuorotellen vartaisiin sienet ja munakoisokuutiot. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin 1 tunti.

    Pyyhi ylimääräinen marinadi pois vartaista ja paahda vartaat kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Mausta pippurilla ja suolalla.

  2. Pähkinäkastike:
    Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta, kunnes paksuus on sopiva. Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää