Munakoiso-herkkusienivartaat sataykastikkeella sekä jasmiiniriisiä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munakoiso-herkkusienivartaat sataykastikkeella sekä jasmiiniriisiä

Valmista herkullisia munakoiso-herkkusienivartaita sataykastikkeella ja tarjoa ne jasmiiniriisin kera.

18.5.2005 15:49

Ainekset

  • 1-2

    munakoisoa

  • 1

    rasia herkkusieniä

  • varrastikkuja

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    soijaa

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 15 tl

    jauhettua kuminaa

  • <b>Pähkinäkastike:</b>

  • 0,5 tl

    kuminaa

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1

    pieni sipuli

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 1 dl

    kookosmaitoa

  • 250 g

    maapähkinävoita

  • 2-3 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipuli, sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa munakoiso isoiksi kuutioiksi ja suolaa kevyesti. Pujota vuorotellen vartaisiin sienet ja munakoisokuutiot. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois vartaista ja paahda vartaat kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Mausta pippurilla ja suolalla.

  2. <b>Pähkinäkastike:</b> Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta, kunnes paksuus on sopiva. Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen. Resepti: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit