Lohta, punajuurivoikastiketta ja sitrusperunaa

Ainekset

700 g
lohta tai nieriää
suolaa
2 dl
punajuurimehua
2 tl
rakuunaviinietikkaa
1 dl
kuohukermaa
70 g
voita
valkopippuria myllystä
ripaus
cayannepippuria
8
perunaa
100 g
voita
1
sitruuunan mehu ja kuori
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahdettu lohi:
    Puhdista lohifilee ja mausta suolla. Paahda kuumalla pannulla tai grillaa mehevän kypsäksi. Tarjoa lisäkkeiden kanssa.

    Sitrusperunat:
    Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paahda voita hetki kattilassa ja lisää sitruunan kuori sekä mehu. Pyörittele perunat voissa ja tarjoa kuumana kalan kanssa.

    Punajuurivoikastike
    Kiehauta punajuurimehu, etikka ja kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola.

    Jos valmistat punajuurimehun itse mehulingolla, tarvitset n. 1 kilon punajuuria.

Kommentit

    Näytä lisää