Lohta, punajuurivoikastiketta ja sitrusperunaa

19.5.2005 12:44

Ainekset

  • 700 g

    lohta tai nieriää

  • suolaa

  • 2 dl

    punajuurimehua

  • 2 tl

    rakuunaviinietikkaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 70 g

    voita

  • valkopippuria myllystä

  • ripaus

    cayannepippuria

  • 8

    perunaa

  • 100 g

    voita

  • 1

    sitruuunan mehu ja kuori

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahdettu lohi: Puhdista lohifilee ja mausta suolla. Paahda kuumalla pannulla tai grillaa mehevän kypsäksi. Tarjoa lisäkkeiden kanssa. Sitrusperunat: Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paahda voita hetki kattilassa ja lisää sitruunan kuori sekä mehu. Pyörittele perunat voissa ja tarjoa kuumana kalan kanssa. Punajuurivoikastike Kiehauta punajuurimehu, etikka ja kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Jos valmistat punajuurimehun itse mehulingolla, tarvitset n. 1 kilon punajuuria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit