Uusia perunoita, sitruunasilliä ja graavisiikaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uusia perunoita, sitruunasilliä ja graavisiikaa

27.5.2005 13:41

Ainekset

  • Silli:

  • 2 pkt

    fileoitua kevytsilliä

  • 2

    sipulia

  • 3 dl

    ranskankermaa

  • 2

    sitruunan mehu ja kuori raastettuna

  • 2 rkl

    silputtua tilliä

  • mustapippuria

  • Siika:

  • 2

    siikafilettä suomullisena

  • 1,5 rkl

    karkeaa merisuolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 2 tl

    rosépippuria

  • tillin varsia

  • Perunat:

  • 1 kg

    uusia perunoita

  • karkeaa merisuolaa

  • tillin oksia

  • nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Sitruunasilli: Mausta ranskankerma sitruunamehulla, raastetulla kuorella, tillisilpulla ja mustapippurilla. Paloittele sillifileet. Laita lasitölkkiin kerroksittain kastiketta, sillipaloja ja sipulirenkaita. Kaada päälle loput kastikkeesta. Peitä kannella ja anna maun tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Rosépippurigraavattu siika: Ripottele fileille suola, sokeri ja rosépippurirouhe ja levitä päälle tillin oksat. Pane fileet vastakkain, sulje kala muovipussiin ja pane jääkaappiin kevyen painon alle. Käännä kala noin kolmen tunnin kuluttua ympäri ja anna maustua vielä toiset kolme tuntia. Raaputa mausteet kalan pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Uudet perunat: Keitä pestyt perunat suolatussa vedessä. Lisää tillit keittämisen loppuvaiheessa. Valuta perunat hyvin ja lisää voinokare. Tarjoa siian ja sillin kera! Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit