Ainekset
Silli:
2 pkt
fileoitua kevytsilliä
2
sipulia
3 dl
ranskankermaa
2
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl
silputtua tilliä
mustapippuria
Siika:
2
siikafilettä suomullisena
1,5 rkl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria
2 tl
rosépippuria
tillin varsia
Perunat:
1 kg
uusia perunoita
karkeaa merisuolaa
tillin oksia
nokare voita
Valmistusohjeet
Sitruunasilli: Mausta ranskankerma sitruunamehulla, raastetulla kuorella, tillisilpulla ja mustapippurilla. Paloittele sillifileet. Laita lasitölkkiin kerroksittain kastiketta, sillipaloja ja sipulirenkaita. Kaada päälle loput kastikkeesta. Peitä kannella ja anna maun tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Rosépippurigraavattu siika: Ripottele fileille suola, sokeri ja rosépippurirouhe ja levitä päälle tillin oksat. Pane fileet vastakkain, sulje kala muovipussiin ja pane jääkaappiin kevyen painon alle. Käännä kala noin kolmen tunnin kuluttua ympäri ja anna maustua vielä toiset kolme tuntia. Raaputa mausteet kalan pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Uudet perunat: Keitä pestyt perunat suolatussa vedessä. Lisää tillit keittämisen loppuvaiheessa. Valuta perunat hyvin ja lisää voinokare. Tarjoa siian ja sillin kera! Resepti: Henri Alén