Paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa

Kokeile tätä keväistä menua: paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa.

31.5.2005 15:04

Ainekset

  • <b>Pyree:</b>

  • 100 g

    kukkakaalia

  • 3 dl

    maitoa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    voita

  • <b>Parsa:</b>

  • 8

    tankoa vihreää parsaa

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • <b>Simpukat:</b>

  • 4 kpl

    kampasimpukkaa

  • suolaa ja pippuria

  • kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. <b>Kukkakaalipyree:</b> Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi. Siivilöi, soseuta tehosekoittimessa ja lisää voi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

  2. <b>Marinoitua vihreää parsaa:</b> Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Sekoita rypsiöljy ja viinietikka keskenään ja marinoi parsat kastikkeella juuri ennen tarjoilua, ettei happo muuta parsoja harmaiksi.

  3. <b>Paistettua kampasimpukkaa:</b> Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla. Paista kirkastetussa voissa kuumalla pannulla molemmin puolin noin 1-2 minuuttia tai grillaa grillissä. Reseptit: Kati Olenius

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit