Paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa

Kokeile tätä keväistä menua: paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa.

Ainekset

Pyree:
100 g
kukkakaalia
3 dl
maitoa
suolaa ja pippuria
1 rkl
voita
Parsa:
8
tankoa vihreää parsaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
rypsiöljyä
Simpukat:
4 kpl
kampasimpukkaa
suolaa ja pippuria
kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Kukkakaalipyree:
    Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi. Siivilöi, soseuta tehosekoittimessa ja lisää voi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

  2. Marinoitua vihreää parsaa:
    Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Sekoita rypsiöljy ja viinietikka keskenään ja marinoi parsat kastikkeella juuri ennen tarjoilua, ettei happo muuta parsoja harmaiksi.

  3. Paistettua kampasimpukkaa:
    Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla. Paista kirkastetussa voissa kuumalla pannulla molemmin puolin noin 1-2 minuuttia tai grillaa grillissä.

    Reseptit: Kati Olenius

Kommentit

    Näytä lisää