Reseptit

Gazpacho ja mozzarellapanini

Lämpimät mozzarellapaninit toimivat hyvin kylmän gazpachon kanssa.

Ainekset

Gazpacho:
5
tomaattia
1
kurkku
1
punainen paprika
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 dl
tomaattimehua
Mozzarellapanini:
2
paninipatonkia
1 prk
valkosipulituorejuustoa
4
tomaattia
2
mozzarellappalloa
1
sipuli
tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Gazpacho:
    Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, yrtit sekä paloittele paprika. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja kaada joukkoon tomaatinmehu sekä öljy ja mausteet. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarkista maku. Kylmä keitto paranee, kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.
  2. Mozzarellapanini:
    Laita voileipägrilli kuumenemaan. Leikkaa patonki halki ja voitele tuorejuustolla. Siivuta tomaatit, sipuli sekä mozzarella. Levitä ne patongin sisään ja painele vielä basilikan lehdet mukaan.

    Paahda grillissä mehukkaan kypsäksi, kunnes parilaraidat ovat jääneet kauniin ruskeiksi leivän pintaan. Tarjoa kylmän keiton kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää