Reseptit

Kantarelli-jauhelihapizza

Kantarelli tuo jauhelihapitsaan syksyistä makua.

Ainekset

Taikina:
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
4-5 dl
vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl
suolaa
3 rkl
öljyä
Täyte:
4-5 dl
tomaattikastiketta
400 g
jauhelihaa
suolaa
maustepippuria
oreganoa
1
iso sipuli
1 l
kantarelleja
150-200 g
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Taikina:
    Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita jauhot, suola sekä öljy joukkoon ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja taputtele se ohueksi levyksi uunipellille.

  2. Täyte:
    Laita puhdistetut kantarellit kuumalle pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja lisää muut täytteet.

    Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista pizza rapean kypsäksi 250-asteisessa uunissa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää