Kesäkurpitsa-viinimarjapiiras ja kesäkurpitsa-viinimarjahillo

Kesäkurpitsa-viinimarjapiiraaseen ja kesäkurpitsa-viinimarjahilloon käytetään kesän satoa.

Ainekset

Kesäkurpitsa-viinimarjapiiras:
Pohja:
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1-2 rkl
kermaa
Päälle:
1
keskikokoinen kesäkurpitsa raastettuna eli noin 200-300 g
0,5 l
punaherukoita
1-2 dl
sokeria
kardemummaa
kanelia
pomeranssinkuorta
vaniljasokeria
Täyte:
1
kananmuna
1 dl
sokeria
0,5 dl
kermaa
0,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kesäkurpitsa-punaherukkahillo:
2
keskikokoista kesäkurpitsaa yht. n. 600 g
1 l
punaisia viinimarjoja
600 g
hillosokeria
1 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
0,5 tl
pomeranssinkuorta
(vaniljaa)

Valmistusohjeet

  1. Kesäkurpitsa-viinimarjapiiras:

    Pohja:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja lopuksi kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

    Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia

    Päälle:
    Raasta kesäkurpitsa ja valusta raastelävikössä. Mittaa punaherukat ja sokeri kattilaan ja anna marjojen mehustua hieman.

    Yhdistä kesäkurpitsaraaste ja marjat ja mausta seos kardemummalla, kanelilla, pomeranssin kuorella ja vaniljasokerilla. Jos seoksessa on liikaa nestettä, kaada se ensin siivilään, valuta ja levitä seos sitten esipaistetulle pohjalle.

    Täyte:
    Sekoita täyte ja kaada se vielä marjojen päälle. Paista vielä 30-40 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  2. Kesäkurpitsa-punaherukkahillo:
    Puhdista marjat ja raasta pestyt kesäkurpitsat. Laita raaste ja merjat kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuumenna niin että nestettä alkaa irrota ja lisää hillosokeri vähitellen hyvin sekoittaen.

    Keitä noin kymmenen minuuttia. Kuori vaahto ja lisää mausteet. Anna hautua vielä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tölkitä ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää