Haudutetut porsaan kyljykset ja perunamuusia

Ainekset

Haudutetut porsaankyljykset:
4-6
porsaankyljystä
3 rkl
soijakastiketta
mustapippuria
1 tl
salviaa
1 tl
paprikajauhetta
3
porkkanaa
3
sipulia
2-3 dl
lihalientä
Perunamuusi:
1 kg
jauhoisia perunoita
nokare voita
3 dl
kuumaa maitoa
suolaa
sipulin varsia tai tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Haudutetut porsaankyljykset:
    Sekoita kulhossa soijakastikkeen joukkoon mustapippuri, salvia ja paprikajauhe. Leikkaa kyljystä ympäröivään kalvoon pieni viilto terävällä veitsellä, ettei kyljys paistettaessa käänny kuprulle. Nuiji porsaankyljyksiä kevyesti esim. rystysillä ja levitä mausteseos kyljyksien pintaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kyljyksiin kaunis pintaväri ja laita kyljykset laakeaan vuokaan ja paloittele mukaan porkkanat ja sipulit. Kaada vuokaan lihaliemi ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Käännä kyljykset kypsennyksen puolivälissä.

    Perunamuusi:
    Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Anna niiden \'höyrytä\' kuiviksi. Survo perunat survimella tai sähkövatkaimella ja kaada joukkoon kuuma maito sekä voi. Mausta suolalla sekä sipulin varsilla tai hienonnetulla basilikalla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää