Haudutetut porsaan kyljykset ja perunamuusia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Haudutetut porsaan kyljykset ja perunamuusia

19.8.2005 11:41

Ainekset

  • Haudutetut porsaankyljykset:

  • 4-6

    porsaankyljystä

  • 3 rkl

    soijakastiketta

  • mustapippuria

  • 1 tl

    salviaa

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • 3

    porkkanaa

  • 3

    sipulia

  • 2-3 dl

    lihalientä

  • Perunamuusi:

  • 1 kg

    jauhoisia perunoita

  • nokare voita

  • 3 dl

    kuumaa maitoa

  • suolaa

  • sipulin varsia tai tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Haudutetut porsaankyljykset: Sekoita kulhossa soijakastikkeen joukkoon mustapippuri, salvia ja paprikajauhe. Leikkaa kyljystä ympäröivään kalvoon pieni viilto terävällä veitsellä, ettei kyljys paistettaessa käänny kuprulle. Nuiji porsaankyljyksiä kevyesti esim. rystysillä ja levitä mausteseos kyljyksien pintaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kyljyksiin kaunis pintaväri ja laita kyljykset laakeaan vuokaan ja paloittele mukaan porkkanat ja sipulit. Kaada vuokaan lihaliemi ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Käännä kyljykset kypsennyksen puolivälissä. Perunamuusi: Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Anna niiden \'höyrytä\' kuiviksi. Survo perunat survimella tai sähkövatkaimella ja kaada joukkoon kuuma maito sekä voi. Mausta suolalla sekä sipulin varsilla tai hienonnetulla basilikalla. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit