Tatti-kasvisgratiini

Tatti-kasvisgratiini sopii vaikka pihvin seuraksi.

Ainekset

1 l
pilkottuja tuoreita tatteja
2
sipulia
1 tl
rakuunaa
2 rkl
tomaattipyreetä
nokare voita
4
kookasta keitettyä perunaa
1
kesäkurpitsa
4 dl
maitoa
200 g
juustoraastetta
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit.

    Sulata voi pannulla ja kuullota sieniä hetki. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista kunnes sipulit pehmenevät.
  2. Mausta seos suolalla, pippurilla, rakuunalla ja tomaattipyreellä, hauduta hetki ja nosta pannu pois liedeltä. Ripottele joukkoon hienonnettua persiljaa.
  3. Viipaloi keitetyt perunat ja kesäkurpitsa. Lado vuokaan kerroksittain sieniseosta sekä peruna- ja kesäkurpitsa-viipaleita.
  4. Kuumenna voi ja kuullota vehnäjauhot siinä. Lisää maito kattilaan ja anna saostua, lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita seosta miedolla lämmöllä koko ajan kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  5. Kaada kastike vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera.


    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää