Tatti-kasvisgratiini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tatti-kasvisgratiini

Tatti-kasvisgratiini sopii vaikka pihvin seuraksi.

23.8.2005 15:32

Ainekset

  • 1 l

    pilkottuja tuoreita tatteja

  • 2

    sipulia

  • 1 tl

    rakuunaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • nokare voita

  • 4

    kookasta keitettyä perunaa

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 4 dl

    maitoa

  • 200 g

    juustoraastetta

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit. Sulata voi pannulla ja kuullota sieniä hetki. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista kunnes sipulit pehmenevät.

  2. Mausta seos suolalla, pippurilla, rakuunalla ja tomaattipyreellä, hauduta hetki ja nosta pannu pois liedeltä. Ripottele joukkoon hienonnettua persiljaa.

  3. Viipaloi keitetyt perunat ja kesäkurpitsa. Lado vuokaan kerroksittain sieniseosta sekä peruna- ja kesäkurpitsa-viipaleita.

  4. Kuumenna voi ja kuullota vehnäjauhot siinä. Lisää maito kattilaan ja anna saostua, lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita seosta miedolla lämmöllä koko ajan kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  5. Kaada kastike vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera. Resepti: Teresa Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit