Lohimedaljongit ja ruohosipuliperunaa

Ainekset

Lohi:
600 g
lohifileetä
suolaa ja pippuria
Perunat:
6
isoa perunaa
1
sipuli
4 dl
ruokakermaa
suolaa ja pippuria
nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Lohimedaljongit:
    Leikkaa lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti. Käännä kala viillon kohdalta medaljongiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Kuumenna parilapannu ja pariloi medaljongeja noin 2 minuuttia per puoli.
     
     
    Ruohosipulimuhennettua perunaa: 
    Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Kuullota molempia miedolla lämmöllä voissa. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää