Persiljapesto ja makea pesto

Ainekset

Persiljapesto:
1 nippu
persiljaa
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
2-3 rkl
raastettua parmesanjuustoa
1
valkosipulin kynsi
1 dl
öljyä
1
limen raastettu kuori ja mehu
suolaa ja mustapippuria
Makea pesto:
1 dl
juoksevaa hunajaa
0,5-1 dl
rouhittuja manteleita
1
sitruuna
0,5 tl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Persiljapesto:
    Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Lisää seokseen öljy ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

    Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja sen voi myös pakastaa.

    Makea pesto:
    Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne, hunaja sekä kaneli keskenään. Rouhi mantelit ja sekoita ne varovasti joukkoon. Tarjoile esim. pasitettujen hedelmien ja/ tai vaniljajäätelön kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää