Persiljapesto ja makea pesto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Persiljapesto ja makea pesto

6.9.2005 8:22

Ainekset

  • Persiljapesto:

  • 1 nippu

    persiljaa

  • 2 rkl

    paahdettuja pinjansiemeniä

  • 2-3 rkl

    raastettua parmesanjuustoa

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 1 dl

    öljyä

  • 1

    limen raastettu kuori ja mehu

  • suolaa ja mustapippuria

  • Makea pesto:

  • 1 dl

    juoksevaa hunajaa

  • 0,5-1 dl

    rouhittuja manteleita

  • 1

    sitruuna

  • 0,5 tl

    kanelia

Valmistusohjeet

  1. Persiljapesto: Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Lisää seokseen öljy ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja sen voi myös pakastaa. Makea pesto: Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne, hunaja sekä kaneli keskenään. Rouhi mantelit ja sekoita ne varovasti joukkoon. Tarjoile esim. pasitettujen hedelmien ja/ tai vaniljajäätelön kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit