Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

Ainekset

Vuokaleipä:
6 dl
vettä
1 rkl
psylliumkuorijauhetta
3 rkl
pellavansiemeniä
3 rkl
auringonkukansiemeniä
1 tl
suolaa
1 dl
kaura- tai tattarihiutaleita
1 pss
kuivahiivaa
4,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
3 dl
tummaa - tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl
sulatettua margariinia
Teeleivät:
2 dl
kaurahiutaleita
2,5 dl
tummaa - tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
2 tl
sokeria
0,5 dl
öljyä
2 dl
maitoa
1
raastettu omena

Valmistusohjeet

  1. Rouheinen vuokaleipä:
    Voitele 1,5 litran leipävuoka ja ripottele auringonkukan- ja pellavansiemeniä vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä suola, hiutaleet, kuivahiiva ja jauhoseokset keskenään. Sekoita jauhoseos ja sulatettu margariini sähkövatkaimen avulla taikinaan. Täytä leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

    Omena-kaurateeleivät:
    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile jauhotetuin käsin ohuehkoiksi teeleiviksi (halkaisija n. 10 cm). Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

    Reseptit: Satu Kettunen/ Uudenmaan Keliakiayhdistys

Kommentit

    Näytä lisää