Reseptit

Katkarapukeitto ja tillileivät

Ainekset

500 g
kokonaisia katkarapuja
1 iso
sipuli
1 pieni
porkkana
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
voita
8 dl
mietoa kalalientä
2 dl
kermaa
suolaa ja cayannepippuria
Leivät:
4 siivua
tummaa leipää
voita
tilliä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ravut ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota kasvikset sekä ravunkuoret. Lisää tomaattipyree ja anna paahtua hetki. Lisää kalaliemi, mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja lisää lopuksi ravunpyrstöt sekä kerma. Kiehauta ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja tarjoile.

    Tillileivät
    Leikkaa leipä kolmioiksi ja paahda voissa rapeaksi. Ripottele hienonnettu tilli leipien päälle ja tarjoa keiton kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää