Juustohampurilainen ja Club Sandwich

Ainekset

Club Sandwich:
12 viipaletta
paahtoleipää
1 dl
kevyt majoneesia
8 viipaletta
pekonia
400 g
kypsää kalkkunan rintaa
100 g
savukinkkua
100 g
kermajuustoa (esim. Monterey jack)
3
tomaattia
1
suolakurkku
rapeaa salaattia
Juustohampurilainen:
4
hampurilaissämpylää
400 g
naudan paistijauhelihaa
1
keltuainen
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä
1
valkosipulin kynsi
worchestershire- kastiketta
4 viipaletta
cheddarjuustoa
punasipulirenkaita
2
tomaattia
rapeaa salaattia
1 dl
kurkkupikkelssiä
sinappia
chiliketsuppia

Valmistusohjeet

  1. Club Sandwich:
    Paista pekonit rapeiksi. Viipaloi kalkkuna, juusto, tomaatit ja suolakurkku. Paahda leivät ja voitele ne majoneesilla. Kokoa raaka-aineita kerroksittain neljälle leivälle ja nosta päälle toiset leipäviipaleet. Nostele leivälle jälleen kerroksittain täytteitä ja nosta päälle kolmas leipäviipale. Leikkaa leipä kolmioiksi ja kiinnitä kolmioleivät halutessasi cocktailtikuilla. Tarjoile ranskalaistenperunoiden tai perunalastujen kera.

    Juustohampurilainen:
    Sekoita jauhelihanjoukkoon keltuainen ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä, valkosipulilla sekä worchestershire- kastikkeella. Taputtele taikinasta ohuita pihvejä ja paista pihvit kuumalla pannulla kypsiksi.

    Viipaloi tomaatit ja suikaloi salaatti. Kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla. Kokoa sämpylälle pihvi, sipulirenkaita, salaattia, tomaattia, pikkelssiä ja cheddarjuustoa. Mausta halutessasi sinapilla ja chiliketsupilla. Nosta päälle sämpylän toinen puolikas ja tarjoile esim. paahdettujen lohkoperunoiden kera.

    Reseptit: Jorma Kääriäinen ja Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää